Zelená cesta
Na co všechno lze zelené potraviny použít?
k prevenci a podpůrné léčbě zánětů a infekčních onemocnění
k prevenci a podpůrné léčbě metabolických poruch
k prevenci a podpůrné léčbě onkologických stavů
k prevenci a podpůrné léčbě kardiovaskulárních onemocnění
k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění dýchacích cest
k prevenci a podpůrné léčbě poruch trávicího systému
k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění ledvin a močové soustavy
k prevenci a podpůrné léčbě kožních onemocnění
k prevenci a podpůrné léčbě neurologických onemocnění
k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění pohybového systému
k prevenci a podpůrné léčbě poruch žláz s vnitřní sekrecí
k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění lymfatického systému
k prevenci a podpůrné léčbě gynekologických onemocnění
k prevenci a podpůrné léčbě některých duševních chorob
k prevenci a léčbě zubního kazu, nemocí dásní a parodontózy
k prevenci a podpůrné léčbě alergií a autoimunitních onemocnění
k prevenci a podpůrné léčbě chorob prostaty a m. pohlavních orgánů
ke zvýšení celkové psychické i fyzické odolnosti a výkonnosti
k odstranění překyselení organismu
k šetrné denní očistě těla
k doplnění chybějících důležitých látek
k urychlení regenerace po operacích a úrazech
k prevenci a podpoře toho, co zde není uvedeno
k pochopení skutečnosti, že nejlepší lékař je naše vlastní tělo a pokud ho správně podpoříme, dokáže zázraky
Zelené potraviny Greenways
Sladkovodní řasa Chlorella pyrenoidosa a šťáva z mladého ječmene
jsou racionální a přirozenou stravou
jejich účinek na lidský organismus je komplexní
díky svému složení mají na naše tělo pozitivní vliv
Základní vlastnosti zelených potravin
Sytí a čistí
Chlorella naše těla čistí. Díky metodě STEAM dochází k narušení její buněčné stěny, což jí umožňuje navazovat škodlivé látky z našeho těla a odvádět je stolicí pryč. Zelený ječmen sytí, respektive vyživuje každou buňku našeho těla důležitými látkami – obsahuje řadu vitaminů, stopových prvků, minerálních a dalších látek.
Chlorofyl
Chlorofyl je zelené barvivo, které dává chlorelle jméno. Má významný hojivý, protizánětlivý a protiotokový účinek. Tento efekt lze využít nejen při vnitřním, ale i při zevním použití chlorelly a ječmene – na popáleniny, odřeniny, ekzémy apod.
Enzymy
Enzymy jsou látky, které umožňují a urychlují veškeré reakce v těle. Šťáva z mladého zeleného ječmene obsahuje 21 popsaných, ale předpokládá se, že až 100 enzymů - jak trávicích, tak antioxidačních. Díky šetrnému zpracování ječmene při nízké teplotě je zachována enzymatická aktivita a proto cítíme, jak nám ječmen hladí náš trávicí trakt, upravuje trávení a umožňuje správnou funkci všech orgánů, které se zapojují do zpracování a využití živin ze stravy.
Zásadotvornost
Spousty potravin v naší stravě patří mezi potraviny s nízkým pH, tedy kyselinotvorné. Zelené potraviny jsou zásadotvorné, tedy jako jedny z mála potravin napomáhají udržování optimálního pH v těle. Překyselený organismus je líhní pro všechny civilizační nemoci, protože kyselé prostředí umožňuje množení patologických organismů, rozvíjí záněty i nádorová bujení.
Antioxidanty
Antioxidanty potřebujeme k neutralizaci tzv. volných radikálů. To jsou vysoce reaktivní částice, které přirozeně vznikají při metabolismu. Pokud jich je v těle více než antioxidantů, dochází k řetězové reakci zvané oxidační stres, který má za následek řadu degenerativních onemocnění. Antioxidanty tak chrání buňky před poškozením, předčasným stárnutím i zhoubným bujením.